Onze BSO-activiteiten zomervakantie 2021

Onze BSO-activiteiten zomervakantie 2021

We gaan deze vakantie activiteiten doen die te maken hebben met Italië, sport, smaak, bouwen en nog veel meer! Bekijk hier het programma.

Taartrovers Film Festival in Eye

Taartrovers Film Festival in Eye

Zaterdag 10 juli t/m vrijdag 16 juli 2021

Bij Taartrovers Film Festival speel je met film, verhalen en verbeelding. Kom kijken naar verrassende korte films en duik daar­na met al je zintuigen in de Speeltuin van de Verbeelding, een landschap vol speelse installaties. Ga op pad en ontdek lichtjes op de muur, rol met balletjes in de flipper­kast, maak een stop motion film en onder­zoek nog veel meer! 

Ticket € 9,- of met Stadspas € 1,- (voor film én bezoek aan de Speeltuin ) 

Kaartverkoop WWW.TAARTROVERS.NL 

taartrovers 1

Taartrovers Film Festival 

Taartrovers is er speciaal voor jonge kinderen van twee tot negen jaar. Je kijkt er niet alleen film, maar gaat ook zelf aan de slag in de Speeltuin van de Verbeelding. Dit is een kunstzinnig landschap met installaties om te ontdekken en mee te spelen. Hier mag je vrij bewegen en alles aanraken! 

Films 

Bij Taartrovers kijk je korte films. Er zijn programma’s voor peuters en kleuters maar ook voor kinderen van zeven. Er is animatie, live action en documentaire. 

taartrovers 2

Speeltuin van de Verbeelding 

Na de film kunnen alle kinderen zelf aan de slag in de Speeltuin van de Verbeelding. Hier ga je op pad en laat je van alles bewegen. Speel met licht en ontdek hoe de vormen veranderen als je beweegt. Fabriceer een flipperkast en laat de knikkers rollen en tollen, breng auto’s in beweging met stop motion en ga hink stap sprong van de ene installatie naar de volgende. Moe van alle beweging? Zak dan weg met een verhaaltje op je oren en beweeg alleen nog in je verbeelding.  

Bekijk hier ook de flyer. 

www.taartrovers.nl/festival

Milan geboren

9481b436d3b71d297c1e85151e42dc1e

Zaterdag 17 april is Juf Ceciel bevallen van een prachtige gezonde zoon Milan. Van harte gefeliciteerd!!!! Milan woog 4370 gram bij de geboorte en alles is helemaal goed gegaan. Juf Ceciel en haar man zijn apetrots op Milan en zijn grote zus natuurlijk ook! 

 

Juf Pam-Roos is bevallen!

Juf Pam-Roos is bevallen!

Op vrijdagavond 12 maart is Juf Pam-Roos bevallen van haar dochtertje Sam. Sam is 5 weken te vroeg geboren dus ligt nog in de couveuse. Het gaat gelukkig wel goed met Sam en met Juf Pam-Roos ook. De papa en mama van Sam mogen zo vaak als ze willen naar het ziekenhuis om bij de kleine Sam te kunnen zijn.

Wij feliciteren Juf Pam-Roos en haar man van harte met de geboorte van dit prachtige meisje. 

 

 

Bericht van onze OKA

Bericht van onze OKA

Beste ouders,

Hierbij vindt u een linkje met informatie over de KIES (training). KIES biedt Kinderen In Een Scheiding de kans om in een veilige omgeving te vertellen over wat zij meemaken nu hun ouders uit elkaar zijn. KIES helpt kinderen om te leren kiezen voor henzelf, de scheiding is hen immers overkomen. KIES geeft kinderen een eigen ruimte en plek om in een veilige omgeving samen met andere kinderen stil te staan bij alles wat de scheiding met zich heeft meegebracht en wat ze misschien nog steeds meemaken. KIES is geen therapie, het is coaching van kinderen. Het maakt een kind sterker. Vaak hebben kinderen vragen, zorgen en wensen. Zie verder de informatie in de brief. 

stukje_nieuwsbrief_KIES_2021_ijsbreker.pdf 

Groetjes van

Erina Veenboer

ouder-en kindadviseur
Ouder- en Kindteam Oud-Noord
e.veenboer@oktamsterdam.nl
0640151937
Werkdagen: ma, di en donderdag
http://www.oktamsterdam.nl/
Ouder- en Kindteams Amsterdam

Opening van de school op 08-02-2021

Opening van de school op 08-02-2021

informatiebrief_start_8_febr.pdf

Gezonde traktatie ideeën

Gezonde traktatie ideeën

Wij zijn Lévina en Elora en wij zijn studenten van de Hogeschool Van Amsterdam en studeren Voeding en Diëtetiek.

Noodopvang kleuters

Noodopvang kleuters

noodopvang4noodopvang5noodopvang6noodopvang3noodopvang6Op de noodopvang in de kleutergroep werd gisteren hard gewerkt! Alle kinderen hebben een mooie wens bedacht voor het nieuwe jaar. 🙏🏻 Ze hebben vuurwerk geknutseld en hun naam geschreven in zand en scheerschuim. Groetjes Juf Melissa Wigmans.

Covid-19 na de Kerstvakantie

Covid-19 na de Kerstvakantie

Beste ouders/ verzorgers,

Na de kerstvakantie ( 4 jan-18 januari 2021) zullen wij de opvang verzorgen voor kinderen van ouders met vitale beroepen. Deze ouders hebben inmiddels allemaal doorgegeven op welke dagen ze opvang wensen. Deze kinderen volgen gewoon (op de opgegeven dagen) de reguliere schooltijden. Op maandagen, dinsdagen en donderdagen gymspullen meenemen!

Wij verzorgen ook opvang voor kwetsbare kinderen. Met deze ouders hebben we ook contact gehad en deze kinderen komen elke dag van 08.30 uur tot 12.00 uur naar school. Alle ouders hebben inmiddels het schema ontvangen.

Groetjes Leonie

 

 

Merry Christmas + kerstboodschap Leonie den Hartog

Merry Christmas + kerstboodschap Leonie den Hartog

19 december 2020

Lieve ouders, verzorgers en alle kinderen van basisschool De IJsbreker,

Normaal gesproken mag ik altijd alle ouders en kinderen toespreken voor en na de Kerstmusical die wij elk jaar met de kinderen - en met behulp van heel veel ouders - mogen maken… (zie nieuwsbericht Kerstmusical van 2019) dat was dit jaar helaas wel even anders. De Kerstmusical kon niet doorgaan en daarnaast kregen we op maandagavond 14 december te horen, totaal onverwacht, dat dinsdag 15 december de laatste schooldag was. Zodat zelfs het kerstontbijt op woensdagochtend en de kleine kerstviering van donderdagochtend, helaas niet door konden gaan. Toch hebben we er een hele gezellige Kerst-dinsdag van gemaakt samen met de kinderen.

Omdat ik u toch graag iets persoonlijks wilde meegeven, doe ik het nu maar even zo:

Lieve allemaal, het jaar 2020 stond bol van verrassingen. Er is geen jaar geweest waarin wij zoveel hebben moeten improviseren en schakelen en waarin onze creativiteit, stressbestendigheid, leervermogen en flexibiliteit “to the max” is getest. Ook heeft de angst een tijd geregeerd en de enorme onzekerheid omtrent dit nieuwe virus, Covid-19, maar we hebben de angst niet lang laten regeren en de schouders eronder gezet. En als directeur van basisschool De IJsbreker durf ik te zeggen dat wij het fantastisch gedaan hebben, met elkaar, ouders en kinderen en mijn eigen lieve IJsbreker-team! We did it!! Samen staan we sterk en zolang we er maar samen voor gaan, dan komen we er wel!

Tegelijkertijd besef ik ook, dat we allemaal mensen in onze eigen omgeving verloren hebben aan Covid-19 maar ook aan andere ziektes. Het is voor veel mensen daardoor ook een verdrietig jaar geweest en dat verdriet is niet zomaar even voorbij. Ook zijn er veel mensen die hun werk zijn kwijtgeraakt of ernstig ziek zijn geworden en daar nog steeds elke dag de gevolgen van ondervinden. Ik wil u daarom heel veel kracht en sterkte en moed toewensen en hopelijk kunt u in 2021 toch weer een lichtpuntje vinden.

Als ik nu terugdenk aan de jaren dat wij de kerstmusical Ubuntu hebben gespeeld, dan denk ik ineens, hebben we onbewust aangevoeld dat er een jaar als 2020 aan zou komen? Dat is misschien niet zo maar ik wil u toch nog even meenemen in het Ubuntu verhaal.  Ubuntu Ubuntu (oe-boen-toe) is een van origine (zuidelijk) Afrikaanse existentiële wijsheid, een levensfilosofie waarvan onze westerse maatschappij heel veel kan leren. Er is een mooi verhaaltje dat de essentie van Ubuntu vertelt:

“Op een dag kwam er een vreemdeling in een Afrikaans dorp. Hij bracht chocolade mee in een mooie mand, met een lint eraan. De vreemdeling bedacht een leuk spel voor de kinderen in het dorp: Hij legde de mand vol chocola onder een boom verderop en stelde voor dat de kinderen een wedstrijd konden doen. Hij tekende een lijn op de grond waarachter de kinderen moesten wachten tot hij een signaal gaf. Daarna mochten ze allemaal zo vlug mogelijk rennen en degene die als eerst bij de mand kwam zou de winnaar zijn en mocht alle chocola hebben. Hij liet de kinderen op een rij staan en gaf het startsein voor de wedstrijd. Maar wat er toen gebeurde, dat had de vreemdeling nog nooit eerder gezien… De kinderen pakten elkaars hand en renden allemaal als één groep naar de mand. Er was maar één winnaar… en dat waren alle kinderen samen. Ze deelden de chocolade in blijdschap met elkaar. Toen de vreemdeling vroeg waarom de kinderen het spel zo hadden gespeeld zeiden ze hem: Ubuntu! Als de anderen verdrietig zijn, hoe kan ik dan blij zijn?”

De uitspraak Ubuntu is een soort afkorting uit de Xhosa-taal van ‘Umntu ngumntu ngabanye abantu’, wat zoveel betekent als: ‘Ik ben omdat wij zijn’. Een mens is pas mens in relatie tot andere mensen. Ubuntu behelst het diepgewortelde mensbesef dat wij allen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

En zo is het, zoals ik hierboven al schreef; we doen het samen… U, de kinderen en wij! Tot slot wens ik u mooie, rustige, warme, liefdevolle feestdagen toe en voor 2021 kan ik slechts hopen op het verdwijnen van dat nare virus en hoop ik zo, dat we weer kunnen reizen, elkaar kunnen omhelzen, alle horeca-mensen weer vol blijdschap hun mooie zaken kunnen openen, dat alle piloten weer rond mogen vliegen, dat er weer overal gesport kan worden met enthousiast publiek en nog zoveel meer, kortom dat we weer terug kunnen naar het gewone normaal. Ik heb hierboven een filmpje toegevoegd met een prachtige muzikale kerstboodschap. Enjoy!

Liefs Leonie den Hartog,

Directeur DKC De IJsbreker

 

 

Veiligeroutes.nl

Veiligeroutes.nl

Veiligeroutes.nl
 
Samen met onze buurtregisseur Remmet Van Letten, hebben we dit berichtje opgesteld voor uw veiligheid en voor de veiligheid van de kinderen. Op veiligeroutes.nl vindt u een kaart. Op deze kaart staan de gemelde overvallen in Amsterdam Noord. Zo kunt u samen met uw kinderen de veiligste fietsroute kiezen. Bent u of uw kind slachtoffer van een overval? Dan kunt u dit op deze site melden en natuurlijk aangifte doen bij de politie. Op deze site kunt u kort - maar precies - beschrijven wat er gebeurd is. Dat kan anderen helpen. Heeft u hier nog vragen over? Bel de politie 0900-8844 afdeling communicatie.
 
Beslisboom en thuiswerkkaarten

Beslisboom en thuiswerkkaarten

Er is weer een nieuwe beslisboom inzake Corona-achtige klachten, deze kunt u hier vinden

Het komt in deze "roerige" tijden wel eens voor dat we geen invaller kunnen vinden om een zieke leerkracht te vervangen. Daarom hebben wij voor elke groep kwaliteitskaarten ontwikkeld voor het thuisonderwijs. Mocht het dus voorkomen dat een klas een dagje thuis moet werken/blijven, dan heeft u deze kaarten altijd achter de hand.

Leest u hem even aandachtig door en bij vragen kunt u altijd even de groepsleerkracht van uw kind contacten. Er staan voorbeeld-dagindelingen op, dat wil niet zeggen dat u zich daar strikt aan moet houden, het zijn maar voorbeelden. Ook op de kaart van groep 1-2 staan veel suggesties en mogelijkheden die u thuis zou kunnen doen. Ook daar geldt weer, u hoeft niet alles te doen natuurlijk, maar u kunt er wel iets uit kiezen. 

De kinderen in de groepen 3 t/m 8 krijgen altijd precies te horen wat ze thuis moeten maken, dit zijn slechts hulpkaarten hierbij en alvast voor u ter voorbereiding, mocht het een keer vóórkomen dat een klas een dag (of meerdere dagen) thuiswerkt. 

Kwaliteitskaart groep 1 en 2

Kwaliteitskaart groep 3

Kwaliteitskaart groep 4 tot en met 8

De Weektaak plannen in groep 3

De Weektaak plannen in groep 3

Het plannen van de weektaak. Bij ons op school gebeurt dat elke maandagochtend. Ook in groep 3 kunnen ze dat al super goed. Ik was even op bezoek vanochtend in groep 3 en zag daar allemaal kanjers aan het werk. Er staan zelfs periodetaken en doelenkast-taken op de week-taak. Toppers zijn het ;-)

Groetjes Juf Leonie.   

thumbnail IMG 6528b  thumbnail IMG 6529a

thumbnail IMG 6508  thumbnail IMG 6510

thumbnail IMG 6513a  thumbnail IMG 6515

                                                 thumbnail IMG 6517

PTK in uitvoering

PTK in uitvoering

Nu ook voor uw speciale wensen in de klas. De kinderen uit de Praktische Talenten Klas van De IJsbreker werken al enige tijd aan een blokkendoos aangevraagd door een onderbouw collega.
Kom jij ons DKC-team versterken?

Kom jij ons DKC-team versterken?

Voor de opvang zijn we voor begin 2021 op zoek naar BSO-medewerkers en een pedagogisch medewerker peuteropvang met VVE ervaring.

Zo vierden wij Kerst

Zo vierden wij Kerst

Benieuwd naar de sfeer op onze school, naar hoe wij feestdagen vieren? Bekijk deze impressie van onze kerstviering!

Kerstmusical

Kerstwensen

Kerstmusical op school

Kerstmusical IJsbreker 2019 from saskia@ziggo.nl on Vimeo.

Viering 10 jaar De IJsbreker

Viering 10 jaar De IJsbreker

Het 10-jarig jubileum van onze school hebben we groots gevierd. Er werd een schitterend kunstwerk onthuld en alle klassen hadden spandoeken gemaakt.

Zowel het kunstwerk als de mozaïekstoeltjes op het schoolplein zijn gemaakt door onze leerlingen. Voor de zomer zijn de ideeën aangeleverd in de vorm van een tekening en vervolgens gingen de kinderen als echte kunstenaars aan de slag met het breken van tegels, snijden en het in patronen leggen van de stukjes. Het resultaat zie je hier.