Mozaïekles kids

Mozaïekles kids

Kids Mozaïek ala Gaudi – 3 lessen

Maak in 3 lessen een eigen mozaïekkunstwerk! Je leert met alle gereedschappen omgaan, een mooi ontwerp leggen, vormpjes knippen, en op de laatste les voeg je het helemaal zelf af in een mooie kleur. Je kunt kiezen uit meerdere voorwerpen en krijgt na afloop een echt tegelmozaïek diploma.

Data:

groep 3-4-5: maandag 8,15, 23 november

groep 6-7-8: dinsdag 9,16, 24 november

Tijden: 16-17:30

Prijs: 60 euro (incl materialen, drinken en iets lekkers )

 

Kids Mozaïek met Glinsterglas – 3 lessen

Dit is de vervolg cursus op de tegelmozaïek cursus, maar kan ook los geboekt worden.

Maak in 3 lessen je eigen prachtige glasmozaïek, leer met de gereedschappen omgaan en de laatste les voeg je het kunstwerk mooi af. Je kunt kiezen uit meerdere voorwerpen en je krijgt na afloop een echt glasmozaiek diploma.

Data:

groep 3-4-5: maandag 10, 17, 24 januari

groep 6-7-8: dinsdag 11,17,24 januari

Tijden: 16-17:30

Prijs: 60 euro (incl materialen, drinken en iets lekkers)

 

Kids 3D Mozaïek – 4 lessen

Dit is een gevorderden cursus die alleen geboekt kan worden als tenminste 1 van de vorige cursussen gedaan hebt. Je maakt de eerste les je eigen beeld van speciaal cementklei dat ook buiten kan. Op les 2 en 3 ga je je beeld mozaieken met glas en tegelmozaïek. De laatste les voegen we je werkstuk af en krijg je een 3D diploma.

Data:

groep 6-7-8: dinsdag 8, 15 en 22 maart 2022

Tijden: 16-17:30

Prijs: 85 euro (incl materialen, drinken en iets lekkers)

Meer info en boeken: mandalaydesign.com/product/kinder-atelier/ Of app/bel met Lilian: 0652094425

De Praktische Talentenklas

De Praktische Talentenklas

Vandaag hebben we in de Praktische talentenklas gewerkt aan de tentoonstelling over jagers en verzamelaars. Vorige week zijn rotstekeningen en oerwoudcollages gemaakt. Vandaag gingen de kinderen jagers maken van installatiedraad (cq. elektradraad/metaaldraad). 
We hebben eerst zelf verschillende houdingen uitgebeeld waaraan iedereen echt goed kon zien dat er gejaagd werd: er zijn vissen gevangen, bessen geplukt, speren geworpen, vogels uit de lucht geschoten met pijl en boog en nog veel meer dat gedaan werd in die tijd (tot +/- 10.000 jaar geleden.
De kinderen hebben een pop gemaakt, kozen gaandeweg een houding en zijn deze gaan maken. Met een fantastisch resultaat! 
 
thumbnail 4b8806f2 041d 4099 ab88 a0b868327238
 
7bdf45b1 4a29 49e5 bb9b af0c73e9e870
 
thumbnail 6fc39355 3a05 471d 8732 4ee9fe8b683c 1
 
 
Bericht van onze OKA

Bericht van onze OKA

Beste ouders,

Hierbij vindt u een linkje met informatie over de KIES (training). KIES biedt Kinderen In Een Scheiding de kans om in een veilige omgeving te vertellen over wat zij meemaken nu hun ouders uit elkaar zijn. KIES helpt kinderen om te leren kiezen voor henzelf, de scheiding is hen immers overkomen. KIES geeft kinderen een eigen ruimte en plek om in een veilige omgeving samen met andere kinderen stil te staan bij alles wat de scheiding met zich heeft meegebracht en wat ze misschien nog steeds meemaken. KIES is geen therapie, het is coaching van kinderen. Het maakt een kind sterker. Vaak hebben kinderen vragen, zorgen en wensen. Zie verder de informatie in de brief. 

stukje_nieuwsbrief_KIES_2021_ijsbreker.pdf 

Groetjes van

Erina Veenboer

ouder-en kindadviseur
Ouder- en Kindteam Oud-Noord
e.veenboer@oktamsterdam.nl
0640151937
Werkdagen: ma, di en donderdag
http://www.oktamsterdam.nl/
Ouder- en Kindteams Amsterdam

Gezonde traktatie ideeën

Gezonde traktatie ideeën

Wij zijn Lévina en Elora en wij zijn studenten van de Hogeschool Van Amsterdam en studeren Voeding en Diëtetiek.

Thuiswerkkaarten

Thuiswerkkaarten

Het komt in deze "roerige" tijden wel eens voor dat we geen invaller kunnen vinden om een zieke leerkracht te vervangen. Daarom hebben wij voor elke groep kwaliteitskaarten ontwikkeld voor het thuisonderwijs. Mocht het dus voorkomen dat een klas een dagje thuis moet werken/blijven, dan heeft u deze kaarten altijd achter de hand.

Leest u hem even aandachtig door en bij vragen kunt u altijd even de groepsleerkracht van uw kind contacten. Er staan voorbeeld-dagindelingen op, dat wil niet zeggen dat u zich daar strikt aan moet houden, het zijn maar voorbeelden. Ook op de kaart van groep 1-2 staan veel suggesties en mogelijkheden die u thuis zou kunnen doen. Ook daar geldt weer, u hoeft niet alles te doen natuurlijk, maar u kunt er wel iets uit kiezen. 

De kinderen in de groepen 3 t/m 8 krijgen altijd precies te horen wat ze thuis moeten maken, dit zijn slechts hulpkaarten hierbij en alvast voor u ter voorbereiding, mocht het een keer vóórkomen dat een klas een dag (of meerdere dagen) thuiswerkt. 

Kwaliteitskaart groep 1 en 2

Kwaliteitskaart groep 3

Kwaliteitskaart groep 4 tot en met 8

De Weektaak plannen in groep 3

De Weektaak plannen in groep 3

Het plannen van de weektaak. Bij ons op school gebeurt dat elke maandagochtend. Ook in groep 3 kunnen ze dat al super goed. Ik was even op bezoek vanochtend in groep 3 en zag daar allemaal kanjers aan het werk. Er staan zelfs periodetaken en doelenkast-taken op de week-taak. Toppers zijn het ;-)

Groetjes Juf Leonie.   

thumbnail IMG 6528b  thumbnail IMG 6529a

thumbnail IMG 6508  thumbnail IMG 6510

thumbnail IMG 6513a  thumbnail IMG 6515

                                                 thumbnail IMG 6517

PTK in uitvoering

PTK in uitvoering

Nu ook voor uw speciale wensen in de klas. De kinderen uit de Praktische Talenten Klas van De IJsbreker werken al enige tijd aan een blokkendoos aangevraagd door een onderbouw collega.
Kom jij ons DKC-team versterken?

Kom jij ons DKC-team versterken?

Voor de opvang zijn we voor begin 2021 op zoek naar BSO-medewerkers en een pedagogisch medewerker peuteropvang met VVE ervaring.

Zo vierden wij Kerst

Zo vierden wij Kerst

Benieuwd naar de sfeer op onze school, naar hoe wij feestdagen vieren? Bekijk deze impressie van onze kerstviering!

Kerstmusical

Kerstwensen

Kerstmusical op school

Kerstmusical IJsbreker 2019 from saskia@ziggo.nl on Vimeo.

Viering 10 jaar De IJsbreker

Viering 10 jaar De IJsbreker

Het 10-jarig jubileum van onze school hebben we groots gevierd. Er werd een schitterend kunstwerk onthuld en alle klassen hadden spandoeken gemaakt.

Zowel het kunstwerk als de mozaïekstoeltjes op het schoolplein zijn gemaakt door onze leerlingen. Voor de zomer zijn de ideeën aangeleverd in de vorm van een tekening en vervolgens gingen de kinderen als echte kunstenaars aan de slag met het breken van tegels, snijden en het in patronen leggen van de stukjes. Het resultaat zie je hier.